Noen synes kanskje at risotto er utpreget vintermat, men med asparges og kamskjell er det perfekt til våren. Desuten er risotto alt for godt til bare å spise om når det er kaldt ute!
Til fire til seks personer:
Grunnrisotto
500-700 g asparges
250 g kamskjell
2 ss olje
Salt og pepper
Knekk den treete delen av aspargessen og skjær i mindre biter. Varm litt olje i en panne på mellom varme og stek aspargessen i et par minutter. Sett til side. Varm resten av oljen i pannen og stek kamskjellene raskt, til de såvidt har tatt farge. Sett til side og krydre med litt salt og pepper. Lag risottoen som beskrevet her og rør inn aspargessen sammen med parmesan og smør når risottoen er helt ferdig og du har slukket for varme. Legg på lokket og la risottoen hvile i ti minutter. Server pyntet med de stekte kamskjellene.
Hvis du bruker glutenfri buljong, bør denne retten være glutenfri. Legger også ut denne oppskriften på glutenfrie cookies som jeg vil lage til en av mine favorittpersoner som helst skal spise glutenfritt.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar