fredag 8. mai 2009

Enkel Bouillabaisse

Her i København har vi et trist, grått og kaldt vårvær og hva passer bedre da enn en porsjon varmende suppe? Dette er en litt forenklet versjon av den kjente franske fiskesuppen Bouillabaisse og brød og og aïoli smaker deilig til.

Til to personer:

1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss olje
1 boks hakkede tomater
3 dl grønnsaksbuljong
2 dl hvitvin
1 purre
400 g fisk (gjerne forskjellige, jeg brukte laks og issing)
Reker, muslinger og/eller små fiskeboller
Timian
Salt og pepper

Hakk løk og hvtløk og varm litt olje i en gryte på middels varme og stek løken blank sammen med tørket timian. Tilsett tomater, buljong og hvitvin, kok opp og la suppen småkoke i åtte minutter. Skjær purren i strimler og del fisken i mindre biter. Tilsett i suppen, kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med salt og pepper, tilsett reker, muslinger og/eller fiskeboller og varm det hele igjennom. Server rykende varm sammen med brød og aïoli (som du kan lage ved å blande noen hvitløksfedd med mayonaise samt litt salt, pepper og evt. sitronsaft.

I Bouillabaisse hører safran også med, men det har jeg glemt å kjøpe. ;-)

Ved å bruke glutenfri buljong og droppe fiskebollene, bør suppen bli glutenfri.

Spiste denne suppen til lunch i dag og den var faktisk bare blitt bedre av å stå og trekke natten over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar