Til et stort brød:
200 g durummel
300 - 400 g fint hvetemel
4 dl vann
25 g gjær
1 ss olje
1 ts salt
Oppløs gjæren i lunkten vann og tilsett salt og olje. Tilsett deretter durummelet og det meste av hvetemelet til du har en elastisk deig. Kna godt og hev på et lunt sted i 30 minutter. Elt deigen på nytt og form til et filonebrød (som på bildet) og legg det på en bakeplate dekket med bakepair. Etterhev brødet i 30 minutter og varm ovnen til 200 grader (varmluft). Dryss deretter brødet med litt durummel og skjær to striper på langs av det med en skarp kniv. Bak i 25-30 minutter.
Jeg neier dypt og takker pent. Denne skal bakes i løpet av helga.
SvarSlettHilsen meg, nyss hjemkommet fra ferie i Italia, og med abstinenser.
Hyggelig å kunne hjelpe! Skjønner godt at du har Italia-abstinenser.
SvarSlettDet ble kjempegodt! Jeg har aldri brukt durummel i kombo med vanlig mel før, men det var helt klart en forskjell. Skorpen ble sånn sprø/seig som er så karakteristisk for brød 'sørover', og det er godt!
SvarSlettSå bra! Har du sett disse: http://epicureatricen.blogspot.com/2009/04/durumboller.html Ideen er litt den samme.
SvarSlettDe hadde jeg ikke sett. Kanskje en ide til lørdag morgen :-)
SvarSlettSupert brød...lager det omtrent hver lørdag nå.. så tusen takk for oppskrift :)
SvarSlettDet var gøy å høre!!
SvarSlettHei.
SvarSlettJeg googlet på Filonebrød og kom inn på bloggen din. Så masse godt du har på menyen! Har du sluttet å blogge? Jeg linket deg til brødoppskriften på bloggen min.
Hilsen
Torild