tirsdag 21. juli 2009

Syrlig-søt supper med nudler og reker

Da vi laget denne suppen, spurte min bedre halvdel om vi ikke hadde spist den for nylig. Det har vi ikke, men den minner ganske mye om både denne og denne. Asiatiske-innspirerte supper er med andre ord en gjennganger hos Epicureatricen, men når det både er lettlaget, sundt og kjempegodt, så gjør det vel ikke noe...

Til to personer:

2 ss green curry paste
1 ss olje
1 boks light kokosmelk
2 ss oyster sauce
1-2 ss soya sauce
2 ts brunt sukker
Saften av en lime
5 dl grønnsaksfond
12 tigerreker
1 gul paprika
1 bundt vårløk
1 squash
50-100 g nudler

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Hell av vannet og sett til side. Skrell rekene som beskrevet her, stek raskt på en varm panne og sett til side. Del grønnsakene i små biter. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og stek curry paste i et minutt. Tilsett kokosmelk, grønnsaksfond, oyster sauce, soya sauce, sukker og limesaft. La det koke opp og tilsett deretter grønnsakene. Kok forsiktig videre til grønnsakene er såvidt møre. Fordel nudlene mellom skåler, hell suppe over og pynt med reker. Server straks.

Du kan selvfølgelig erstatte tigerrakene med andre reker eller f.eks. kylling og andre grønnsaker kan også brukes. Du kan erstatte nudler med ris, eller servere brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar