Igjen har jeg hatt litt problemer med å finne de riktige ingrediensene. Til denne suppe skal man bruke laksapaste, men det har jeg ikke klart å oppspore her i Danmark. Erstattet det med red curry pasta og det ble godt, selv om smaken ikke er helt den samme.
Til to personer:
Til to personer:
100 g nudler
2 ts olje1 bunt vårløk
1 hvitløksfedd
1/4 ts tørkede chiliflaker
2-3 ts red curry paste
8 dl grønnsaksbuljong
2 dl light kokosmelk
1 rød paprika
2 dl bønnespirer
1 ts brunt sukker
1-2 ts soyasauce
Sitronsaft
150 g tigerreker
Evt. frisk koriander, limebåter og hakket rød chili som tilbehør
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken, hell vannet av og sett til side. Skrell rekene. Varm litt olje i en panne på mellom varme og stek rekene raskt på begge sider til de såvidt har tatt farge. Del vårløk og paprika i strimler og hakk hvitløk. Varm resten av oljen i en wok eller stor panne over høy varme og stek hvitløk, vårløk og chili i 1 minutt. Tilsett currypasten og stek videre i 1 minutt, mens du rører. Tilsett buljong og kokosmelk og la det koke opp. Tilsett paprika, bønnespirer, sukker, soyasauce og sitronsaft. La det koke i et par minutter. Fordel litt nudler i en suppeskål, hell suppen over, pynt med reker og server evt. med koriander, rød chili og limebåter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar