onsdag 29. april 2009

Chilli con carne

Ikke akkurat den mest vårlige retten, men rask og god hverdagsmat. Her har jeg ris til, men du kan variere med tortilla chips og bruke f.eks. rømme, salsa eller guacamolen som tilbehør. Styrken kan du selvføgelig tilpasse ved å tilsette mere eller mindre chilli.

Til fire personer:

2 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd
1-2 ts tørkede chiliflaker
1 ts stødt spisskommen
1 ts stødt koriander

500 g hakket oksekjøtt
2 bokser hakkede tomter
1 boks kidneybønner
Sukker
Salt og pepper

Serveres med ris.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Hakk løk og hvitløk. Hell vesken av bønnene og skyll dem godt. Varm oljen i en stor panne på høy temperatur. Stek løkene i to til tre minutter. Tilsett tomatpuré, chilli, spisskommen og koriander og stek videre i et minutt. Tilsett kjøttet og stek i fire til fem minutter. Rør inn tomater og bønner og kok opp. Skru ned varmen og småkok i ti til 15 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. sukker og server med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar