Lam er jo en av de store påskefavorittene (sammen med sjokolade!), men dette er en rett som passer fint resten av året også, ikke minst om høsten og vinteren. Du kan evt. erstatte lammekjøttet med kylling eller kalkun. Gryten kan med fordel simre lengre enn de 30 minuttene. Det gjør kjøttet mere mørt.
Til fire personer:
500-600 g lammekjøtt i terninger
1 ss smør1 ss olje2 løk2 - 3 fedd hvitløkRosmarinTimianSalt og pepper2 bokser hakkede tomaterGrønnsaksbuljong1 boks kikerter1 liten bundt frisk koriander (alt. basilikum eller mynte)Varm en gryte med olje og smør. Tørk av kjøttet og stek det godt på alle sider. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek videre. Krydre med rosmarin og timian. Tilsett tomater og la det simre ved lav varme i minst 30 minutter. Tilsett evt. buljong hvis det blir for tørt. Drypp av og skyll kikertene og rør dem i. Varm retten igjenom og smak til med salt, pepper og koriander.
Mens gryten koker, lager du rotfruktmosen:
1 kg poteter500 g rotfrukter (f.eks. gulerot, seleri og jordskokker)2,5 dl melkSalt og pepperSkrell grønnsakene og del i mindre biter. Legg dem i en gryte og dekk akkurat med vann. Ikke tilsett salt. Kok under lokk til potetene er helt møre - ca. 20 minutter. Hell vannet av og damp grønnsakene tørre i et minutt. Mos og tilsett melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
Denne retten bør vel være glutenfri eller ihvertfall være lett å gjøre glutenfri, hvis du bare sjekker at buljongen ikke inneholder gluten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar