Man kan selvfølgelig lage fiskekaker fra bunnen av - altså hvor du maler fisk sammen med f.eks. melk, mel og krydderi - men det får jeg aldri tatt meg sammen til. Ihvertfall til hverdagsmiddagene er det er fint alternativ å kjøpe ferdig fiskefars fra fiskehandleren eller supermarkedet. Og det er det jeg har gjort her.
Til to personer:
500 g fiskefars2 dl ris1 ss olje200 g sukkererter2 appelsinerEn håndfull basilikumbladerKok risen etter anvisningen på pakken. Varm litt olje i en stekepanne på mellom varme. Form farsen til fiskekaker og stek dem på pannen til de er gjennomstekte. Kok ertene i lettsaltet vann i et minutt og hell vannet av. Riv appelsinskallet og skjær appelsinen i biter. Bland risen med erter og basilikum. Server fiskekaker med risblandingen og fordel appelsinbiter og -skal oppå.
Rester av fiskekaker er supert til lunch dagen etter.
Hvis du lager fiskekakene fra bunnen og bruke potetmel, blir denne retten glutenfri.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar