Etter at jeg hadde laget ukemenyen, fant jeg ut at det var drumsticks og ikke kyllingelår jeg hadde i fryseren, men ideen er jo den samme. Ellers er dette en ut av to retter med asparges denne uken. Det er nå i sesongen de skal spises, så kjøp og nyt mens det fortsatt er tid!
Til to personer:2 kyllingelår eller 4 drumsticks
200 g couscous
1 bunt asparges
1 squach
250 g cherrytomater
1 dl rosiner
2 ss pinjekjerner
2 ss olivenolje
1 ts honning
1-2 ts sitronsaft
Salt og pepper
Tørkede chiliflaker
Olje til steking
Krydder og urter etter eget ønske til kyllingen
Krydre kyllingen med salt, pepper og andre krydderier og stek i ovnen etter anvisningen på pakken. Knekk den treete delen av aspargessen og skjær dem i små stykker. Del squachen i biter og tomatene i halve. Varm litt olje i en stekepanne på mellom varme. Stek asparges og squach i et til to minutter og dryss litt chiliflaker over. Sett til side. Hell couscousen i en skål og hell kokende vann over så det akkurat dekker. La det stå tildekket i tre minutter, rør med en gaffel og tilsett olje, honning, sitron, salt og pepper og rør sammen. Bland i asparges, squach og tomater. Server couscoussalaten sammen med kyllingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar