søndag 5. april 2009

Gnocchi med krydret tomatsauce og mozzarella


En rask, sund og billig hverdagsmiddag. Hva mere kan man ønske seg?

Til to personer:

2 bokser hakkede tomater
2 finthakkede hvitløksfedd
1/4 ts tørkede chilliflak
0,5 dl hakket, frisk basilikum (eller 1-2 ts tørket basilikum)
1/2 ts sukker
1 pk potetgnocchi
35 g revet mozzarella

Grønn salat som tilbehør

Sett ovnen på grill. Hell tomater, hvitløk, chilli, basilikum og sukker i en gryte og kok opp over middels varme. La det småkoke i 15 minutter ved lav varme til saucen tykner og smak til med salt og pepper. Imens saucen koker, tilbered gnocchien som beskrevet på pakken. Hell av vannet og bland med tomatsaucen. Det blir kanskje litt tomatsuce tilover, som kan fryses ned og brukes til pizza eller pasta en annen dag. Hell over i en ildfast form og dryss ost over. Sett under grillen i 2-3 minutter, til osten er gylden og smeltet. Server med en grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar