fredag 10. april 2009

Laks med prosciutto



En oppskrift fra Jamie Olivers 'The Return of the Naked Chef' og en veldig god rett med en litt anderledes smag, pga. prosciuttoen man pakker laksen inn i.

Til to personer:

2 laksefilleter uten skinn og ben
Pepper
4 skiver prosciutto
Olivenolje


Serveres med hele, ovnsbakte poteter, kokt asparges og tzatziki.

Varm oven til 220 grader. Vask små, nye poteter og fordel dem i en ildfast form. Drypp over olje og krydre med salt og pepper. Rist formen sånn at alle potetene er jevnt dekket. Stek i ovnen i 20-25 minutter, til de føles møre. Rist formen noen ganger under steking.


Krydr laksefilletene med litt pepper før du pakker hver fillet inn i to stykker prosciutto. Ikke dekk hele laksen med skinke. Legg laksen i en ildfast form og drypp olivenolje over. Stek i ovnen i ca. 10 minutter til posciuttoen er gylden.

Tzatziki lages ved å blande 1 revet agurk og noen finthakkede hvitløksfedd med gresk yoghurt. Smak til med salt og pepper og la den stå og hvile før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar