mandag 6. april 2009

Thai Red Curry




Jeg lager en eller annen form for asiatisk-innspirert wokrett nesten hver uke, hvis ikke oftere. For meg er det en super måte å få masse grønnsaker på en spennede måte og jeg innbiller meg også at det er ganske sundt. Dette er en thailandsk-innspirert rett (bruker ordet innspirert, da jeg er usikker på hvor autentisk den er) som ikke innebærer noe steking - alle ingrediensene skal bare hives oppi saucen og kokes. Det gjør kyllingen saftig og god.

Til to personer:

1-2 ss olje
2 ts red curry paste (eller mere hvis du vil ha det sterkere)
1 boks light kokosmelk
1 løk
2 kyllingfilleter
2-3 kaffir lime blader
1 gul paprika
1 rød paprika
250 g cherrytomater
1-2 håndfuller frisk basilikum
Lime- eller sitronsaft, brunt sukker, fish sauce, soya sauce etc. til å smake til med

Serveres med ris.

Hakk løken og del kylling og paprika i passe store biter. Del cherrytomatene i 2. Varm olje i en wok eller stor stekepanne. Stek løken i 2 minutter, tilsett currypasten og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og kaffir lime blader og kok opp. Sett ned temperaturen, tilsett kyllingen og la det koke litt, før du tilsetter paprikaen. La det hele koke i noen minutter til før du tilsetter cherrytomatene. Kok i 2 minutter og smak til med det du måtte ha i huset (soya- eller fish sauce for å gjøre retten saltere, sukker for å gjøre den mere rund, mens sitron eller lime gjør den mindre salt). Hvis retten har blitt for sterk, kan du tilsette mere kokosmelk, men husk at risen også gjør den mere mild. Bland i basilikumen og server med ris. Kaffir lime bladene kan ikke spises, så du kan evt. fiske dem opp før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar