lørdag 4. april 2009

Kanelboller

Å bake med kvarg/fromage blanc eller fromage frais gjør at du kan redusere fettinnholdet i bakværket kraftig, men samtidig få et veldig godt og saftig resultat. Anbefales på det varmeste til både kaker, brød og boller. Flere oppskrifter kommer etterhvert. Gjærdeig kan være litt tricky og det er veldig viktig at du har tålmodighet til å la deigen heve. Et tips kan være å tilsett litt bakepulver i melet. Det får hevingen til å starte litt fortere.

Til ca. 30 kanelboller:

1 pk. frisk gjær
5 dl lunken skummet- eller lettmelk
3 dl kvarg eller fromage frais
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
ca. 17 dl hvetemel

Sukker, kanel og rosiner
Egg til pensling

Smuldre gjæren i en skål og rør gjæren ut i lunken melk. Tilsett kvarg eller fromage frais, sukker, salt, kardemomme og det meste av melen. Elt deigen til den blir smidig og ikke klistrer. Tilsett evt. mere mel. Dekk med et klede og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted. Hell deigen ut på et bord dekket med litt mel og elt deigen godt. Tilsett evt. mere mel. Del deigen i tre emner og kjevl det første ut til et tynt rektangel. Drys over sukker, kanel og rosiner og rull fra den bredeste siden. Avslutt med "sømmen" under. Del rullen i 1,5 cm tykke stykker og fordel bollene på en bakeplate dekket med bakepapir. Gjenta med de andre emnene og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter. Pensle med egg og bak ved 220 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar