søndag 12. april 2009

Durumboller



Disse bollene skal heve i kjøleskapet over natten, men til gjengjeld tar det bare noen få minutter å røre deigen sammen og å gjøre dem klar til baking dagen etter. Derfor er de et godt alternativ til å gå til bakeren lørdag eller søndag morgen og også veldig gode til matpakken.

Til 12 boller:

15 g frisk gjær eller 2 ts tørrgjær
5 dl lunkent vann
2-3 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts honning
200 g durummel
ca. 400 g hvetemel
Olivenolje til pensling


Hell vannet i en skål og tilsett den friske gjæren. Rør til gjæren er oppløst og tilsett salt, honning og olje. Tilsett melen litt etter litt (bland tørrgjær i melet, hvis du bruker det) og rør til du har en smidig, men ganske løs og klistrete deig. Dekk skålen til med film og sett den i kjøleskapet natten over. Tenn ovnen på 225 grader, ta deigen ut av kjøleskapet og rør grunding. Dekk en bakeplate med bakepair og bruk en en skje til å fordele deigen i 12 "klumper" på platen. Etterhev i 10 minutter, pensle med olje og bak i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist eller spis bollene varme, rett fra ovnen.

Hvis du vil ha litt grovere boller, kan du tilsette litt grovt mel og forskjellige kjerner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar