tirsdag 14. april 2009

Spaghetti med tomatsauce og spinat




Nøkkelen til god tomatsauce (ifølge Jamie Oliver) er å bruke bokser med hele cherry tomater og å la tomatene forbli hele helt til slutt. Frøene gjør nemlig saucen mere bitter. Kvaliteten på tomatbokser varierer også ganske mye og det er en god ide å invistere litt ekstra. Man kan faktisk smake forskjellen. Alternativt kan du tilsette litt sukker for å gjøre saucen mere rund i smaken. Ikke la deg skremme av spinaten. Jeg trodde heller ikke det var noe for meg, men nå er det faktisk en grønnsak jeg bruker masse. Og så er det jo veldig sundt!

Til to til tre personer:

1 ts olje
1 løk
2 fedd hvitløk
2 bokser hele cherry tomater
Chili flaker
Tørket oregano
Salt og pepper
Evt. 1 ts sukker
1-2 ss balsamico eddik
150 g babyspinat
1 ball mozzarella
Olivenolje

Spaghetti eller tagliatelle

Hakk løk og hvitløk. Varm en gryte med litt olje og stek løken. Tilsett chili og oregano og så boksene med tomater. La saucen småkoke i 30 minutter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Mos tomatene i saucen, tilsett balsamico og smak til med salt, pepper og evt. litt sukker. Skyll spinaten og bland den i den varme saucen. Det virker som om det er alt for mye, men spinat skrumper veldig mye inn når det blir varmet opp. Hell vann av pastaen og ta vare på litt av vannet. Bland pasta og tomatsauce sammen, tilsett litt kokevann, olivenolje og mozzarella i små biter. Rør grundig og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar