mandag 20. april 2009

Pasta med broccoli, bacon og pangrattato


Pangrattato er et italiensk begrep for stekte brødsmuler som strøes over forskjellige retter, f.eks. risotto. Det er også en god måte å bruke rester av gammel brød på, bare smuldr det opp og legg det i en pose i fysere og så har du brødsmuler klar til pangrattato (eller burger). Til denne retten bruker jeg kalkunbacon, som bare har 3% fett. Hvis du kan få tak i det, er det et godt og sundere alternativ til vanlig bacon.

Til to personer:

2 ts olje
125 g kalkunbacon
2 hvitløksfedd
100 g brødkrummer fra f.eks. et ciabatta-brød
1/4 ts tørkede chilliflaker
250 g spaghetti
1 broccoli
15 g revet parmesanost
Salt og pepper

Skjær bacon i tynne strimler, hakk hvitløk og del broccolien i små buketter. Varm 1 ts olje i en panne på middels varme og stek baconen i 3-4 minutter. Ta baconen av pannen og legg på en tallerken dekket med tørkerull. Varm resten av oljen i pannen på middelsvarme og stek hvitløken i ca. 1 minutt. Ta hvitløken av pannen og sett til side. Stek brødkrummen og chillien i pannen i ca. 5 minutter til de er gyldene. Ta brødkrummene (pangrattato) av pannen og sett til side. Imens koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Tilsett broccolien de siste 2-3 minuttene av koketiden og kok til de er såvidt møre. Hell vannet av pastaen og ta vare på 1/2 dl av kokevannet. Ha pastaen og broccolien tilbake i gryten og tilsett bacon, hvitløk, parmesan og kokevannet du tok vare på. Smak til med salt og pepper og rør rundt over mellom varme i et par minutter. Øs opp på tallerkner og drys litt pangrattato over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar