onsdag 1. juli 2009

Rekefajitas med tomat- og avocadosalsa

Tirsdag skulle en venninde og jeg ut, men vi hadde avtalt at vi skulle spise litt her hjemme først. Siden vi skulle raskt videre, var disse fajita'ene perfekte, da de er veldig raskt laget. Samtidig er de sunde, med masse proteiner, zink og sundt fett fra avocadoene. Og så er det faktisk veldig bra med litt sterk mat når det er så varmt.

Til to personer:

1 stor avocado
1 stor tomat
Tørkede chiliflaker (eller en frisk rød chili, hakket og frøene fjernet)
2 ss finthakket, frisk koriander
Sitron- eller limesaft

Del avocadoen i biter og del tomatene i biter og fjern frøene. Bland sammen avocado, tomat og koriander til en salsa. Smak til med sitronsaft og chili. Husk at chilismaken utvikler seg når salsaen står. Sett til side mens du lager resten:

1,5 ss olje
1 røkløk
1 rød paprika
1 hvitløksfedd
1 ts stødt koriander
150 g tigerreker
2-4 hvetetortillas

Hakk løk og hvitløk fint og del paprikaen i tynne strimler. Skrell rekene som beskrevet her. Tilbered tortilla'ene som beskrevet på pakken. Varm 1 ss olje i en stekepanne på mellom varme og tilsett løk, hvitløk, paprika og koriander. Stek i åtte minutter eller til grønnsakene er myke. Hell blandingen over i en skål og hold varmt. Varm resten av oljen og stek rekene i et par minutter. Bland rekene med grønnsaksblandingen og fordel over de varme tortilla'ene. Ha over salsa'en og server straks.
Fikk ikke tatt et bilde selv, men fant oppskriften her og har "lånt" bildet derfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar