onsdag 17. juni 2009

Indisk rekecurry

Et godt alternative til take away, da hele retten kan være klar på den tiden det tar å koke risen. Og hvor mange take away steder bruker egentlig kortere tid enn det? Og så er det til og med fettfattig! Til gjengjeld er det bittelitt styrete å ordne rekene; først skal skallet fjernes (men halen skal bli på) og deretter skal ryggen snittes opp med en skarp kniv sånn at tarmen kan fjernes.

Til to personer:

150 g tigerreker
2 finthakkede hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
2 ts tikka masala paste
1 ts gurkemeie
2 ss olje
1 løk
4 store, modne tomater
1 dl gresk yoghurt (0,1% fett)
4 ss finthakket, frisk koriander
Salt og pepper

Serveres med ris.

Rens rekene og bland hvitløk, ingefær, gurkemeie, tika masala, salt, peppe og 1 ss olje til en marinade. Vend rekene i marinaden og sett på kjøl i 15 minutter. Kok risen som beskrevet på pakken. Hakk løk og tomater fint. Varm en panne på mellom varme og stek rekene i et par minutter. Ta av pannen og sett til side. Varm 1 ss olje i pannen og stek løk i fem minutter. Tilsett deretter tomater, skru ned for varmen og la dem småkoke i fem minutter til. Rør inn reker, yoghurt og koriander og kok saucen i et minutt. Server straks med ris til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar