mandag 1. juni 2009

Kyllingburger med gorgonzola

En litt anderledes burger med en syrlig smak av sitron og litt skarphet fra gorgonzolaen. Sikkert også veldig godt på grillen.

Til to personer:

200 g hakket kyllingkjøtt
1 liten rødløk
1/2 ts Dijon sennep
1/2 ss ketchup
Revet skall og juice fra en liten sitron
4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Olje

Tomater, i skiver
Salatblader
1 avocado, i tynne skiver
50 g gorgonzola
2 burgerboller

Serveres med fries.

Hak halve løken fint og del den andre halvdelen i tynne skiver, som du drypper med sitronsaften. Bland kyllingen med hakket løk, sennep, ketchup, sitronskall, 2 ss creme fraiche, salt og pepper og form til to burgere. Sett burgerne i kjøleskapet i 15 minutter for å gjøre dem mere faste. Varm litt olje i en panne over mellom varme og stek burgerne i 3-4 minutter på hver side, eller til burgerne er gjennomstekte og gyldne. Fordel litt gorgonzola oppå burgerne det siste minuttet av steketiden, sånn at osten begynner å smelte. Varm burgerbollene i ovnen, del i to og smør med creme fraiche. Fyll hver bolle med salat, tomat, burgeren med ost på, avocado og rødløk og server med fries.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar