En litt anderledes burger med en syrlig smak av sitron og litt skarphet fra gorgonzolaen. Sikkert også veldig godt på grillen.
Til to personer:
200 g hakket kyllingkjøtt
1 liten rødløk
1/2 ts Dijon sennep
1/2 ss ketchup
Revet skall og juice fra en liten sitron
4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Olje
Tomater, i skiver
Salatblader
1 avocado, i tynne skiver
50 g gorgonzola
2 burgerboller
Serveres med fries.
Hak halve løken fint og del den andre halvdelen i tynne skiver, som du drypper med sitronsaften. Bland kyllingen med hakket løk, sennep, ketchup, sitronskall, 2 ss creme fraiche, salt og pepper og form til to burgere. Sett burgerne i kjøleskapet i 15 minutter for å gjøre dem mere faste. Varm litt olje i en panne over mellom varme og stek burgerne i 3-4 minutter på hver side, eller til burgerne er gjennomstekte og gyldne. Fordel litt gorgonzola oppå burgerne det siste minuttet av steketiden, sånn at osten begynner å smelte. Varm burgerbollene i ovnen, del i to og smør med creme fraiche. Fyll hver bolle med salat, tomat, burgeren med ost på, avocado og rødløk og server med fries.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar