I dag fikk vi besøk fra Norge og det ble markert med en deilig, klissete og eh... svensk kake. Jeg oppdaget kladdkaka på en tur til Stockholm og da jeg er en "sucker" for sånne sjokoladekaker, var gleden stor da jeg litt senere fant denne oppskriften i et svensk blad på jobb.
Til en kakeform, ca. 22 cm i diameter:
2 egg
2 dl sukker
1/2 dl smeltet smør
4 ss kakao
1 dl hvetemel
Serveres med friske bær og krem eller creme fraiche.
Varm ovnen til 225 grader. Smør formen og dryss med litt hvetemel. Visp egg og sukker luftig og rør forsigtig inn smøret. Bland kakao og mel sammen og vend det i røren. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 8-12 minutter. Rist på formen en gang på slutten av steketiden, sånn at kaken faller sammen og blir seig. Avkjøl kaken og server med bær og krem eller creme fraiche.
PS Gjestene fikk litt dansk mat også. Vi spiste nemlig danske smørrebrød på Bøf & Ost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar