Når jeg lager Carbonara er jeg overhode ikke av den tro at det er den ekte og riktige oppskriften jeg bruker, men ifølge Delicious burde den oppskriften min bedre halvdel brukte her, være den helt riktige.
Til to personer:
250 g tagliatelle (eller spaghetti)
1 ss olje
125 g pancetta*
1 hvitløksfedd
2 egg
1 eggeplomme
0,5 dl fløte
25 g friskrevet parmesanost
1 ss finthakket persille
Salt og pepper
Kok pastaen som beskrevet på pakken. Del pancetta'en i tynne strimler og hakk hvitløk fint. Varm oljen i en stekepanne på mellom varme og stek pancetta'en i to til tre minutter til den begynner å bli sprø. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sekunder. Sett pannen til side. Rør egg, eggeplomme, fløte, parmesan, salt og pepper forsiktig sammen i en liten skål. Hell vannet av pastaen og ha pasten tilbake i gryten. Tilsett eggeblandingen, pancetta og persille. Rør grundig over svært lav varme og server straks med ekstra parmesan revet over.
*Det fant han ikke, så her er det brukt bacon i stedet.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar