lørdag 13. juni 2009

French toast med bringebær og banan

En deilig, syndig helgefrokost - som passer helt perfekt til tanken om at det skal være plass til litt kos. I tillegg er det veldig lett å lage, også i følge min bedre halvdel som sto for det meste av tilberedningen. Bringebær kan erstattes med andre bær etter eget ønske, som f.eks. jordbær eller blåbær og du kan bruke både frosne og friske.

Til to personer:

4 skiver toastbrød
100 g bringebær
1 banan
1-2 ts honning
2 egg
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Smør

Serveres evt. med litt creme fraiche eller rømme, men smaker like godt uten.

Bland eller mos bærene med banan og litt honning. Pisk egg med sukker og vaniljesukker. Smør begge sider av brødskivene med smør og vend i eggeblandingen. Smør bærmosen på en skive, men ikke helt ut til kanten og legg en annen skive over. Smelt litt smør i en panne på mellom varme og stek toastene et par minutter på hver side, mens du trykker den sammen med en stekespade. Server straks med creme fraiche og resten av bærene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar