Hver torsdag passer vi et lite barn og det har medført noen overveielser om mat og hva barn liker. På den ene siden synes jeg ikke at man skal lage "spesialmat" til barn, men at det er viktig at de lærer å like så mye forskjellig som mulig. På den annen side er det jo hyggeligst å lage noe som er populært også. Gårsdagens pølser og potetmos slo ihverfall veldig ann - var faktisk imponert over hvor mye hun spiste*.
Til fire personer:
1,5 kg poteter
2,5 dl melk
Salt og pepper
500 g pølser
Skrell poteten og del dem i mindre biter. Legg dem i en gryte og dekk akkurat med vann. Ikke tilsett salt. Kok under lokk til potetene er helt møre - ca. 20 minutter. Hell vannet av og damp grønnsakene tørre i et minutt. Mos og tilsett melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Tilbred pølsene som beskrevet på pakken. Server pølsene sammen med mos og evt. noen kokte grønnsaker.
*Rett skal være rett - hun spiser faktisk stort sett det hun får servert, så kanskje det bare er meg som bekymrer meg unødvendig?
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar