Denne italienske brødsalaten er en god måte å bruke opp rester av daggammelt brød, som f.eks. fra lørdagens bruchetta. Salaten smaker godt som den er, eller som tilbehør til grillede pølser.
Til fire personer:
4 skiver italiensk brød
500 g cherrytomater
15 cm agurk*
1 rødløk
1 dl hakkede basilikumblader
100 g ruccolasalat
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
Litt sukker
Salt og pepper
Hakk løken fint og stek evt. på pannen i noen minutter for å gjøre den mindre bitter. Del brød, tomat og agurk i mindre biter og skyll ruccolaen. Bland det hele sammen i en stor skål. Rør olje og eddik sammen og smak til med sukker, salt og pepper. Vend dressingen grundig med salaten og la den trekke i 30 minutter før servering.
*Her har jeg erstattet agurk med 1 avocado.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar