mandag 22. juni 2009

Panzanella salat

Denne italienske brødsalaten er en god måte å bruke opp rester av daggammelt brød, som f.eks. fra lørdagens bruchetta. Salaten smaker godt som den er, eller som tilbehør til grillede pølser.

Til fire personer:

4 skiver italiensk brød
500 g cherrytomater
15 cm agurk*
1 rødløk
1 dl hakkede basilikumblader
100 g ruccolasalat

4 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
Litt sukker
Salt og pepper

Hakk løken fint og stek evt. på pannen i noen minutter for å gjøre den mindre bitter. Del brød, tomat og agurk i mindre biter og skyll ruccolaen. Bland det hele sammen i en stor skål. Rør olje og eddik sammen og smak til med sukker, salt og pepper. Vend dressingen grundig med salaten og la den trekke i 30 minutter før servering.

*Her har jeg erstattet agurk med 1 avocado.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar