Denne oppskriften fortsetter det glutenfrie temaet - til gjengjeld synes jeg kanskje den er mere som en slags omelett enn som en rösti. Uansett, så har den en deilig, søtlig og mildt krydret smak som passer godt til f.eks. lam.
Tilbehør til to personer:
1 ss olje
1 løk
3-4 store gulerøtter
1,5 dl glutenfri grønnskasbuljong
3 egg
2 ss creme fraiche eller lettrømme
60 g revet ost
2 ss finthakket, frisk koriander
Salt og pepper
Hakk løken fint og riv gulerøttene grovt. Varm oljen i en stekepanne på mellom varme og stek løken i to til tre minutter. Tilsett gulerøtter og stek videre i 15 minutter, eller til de er helt tørre. Tilsett buljong og kok til all vesken er absorbert. Varm ovnen til 180 grader. Hell gulerotblandingen over i en skål og la den kjøle av litt, før du rører inn egg, creme fraiche, ost, koriander, salt og pepper. Hell blandingen tilbake i stekepannen (hvis du har en som tåler å gå i ovnene) eller en smurt, ildfast form. Stek i ovnen i 20 minutter eller til röstien er gylden og fast. Server straks.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar