Har de siste dagene hatt besøk av en glutenallergiker og det krever litt overveielser om hva som kan spises, ikke minst fordi det er gluten i de merkeligste produkter - som f.eks. i marinader. Derfor laget jeg en marinade fra bunnen og en deilig, fettfattig potetsalat med kvarg.
Marinade:
1/2 dl olivenolje eller rapsolje
1/2 dl rødvin
2-4 ss honning
2 ss ketchup
1-2 ts sennep
1 ts tørkede chiliflaker
1 ts sukker
Salt og pepper
Rør alle ingrediensene grundig sammen i en skål og pensle det på kjøttet. La det gjerne trekke litt før du griller.
Potetsalat til fire personer:
6 kokte, kalde poteter
2 epler
3 dl kvarg eller fromage frais
1/2 dl melk
1-2 ss sennep
1 ts sukker
Salt og pepper
Del poteter og epler i mindre biter. Bland sammen kvarg, melk, sennep og sukker i en stor skål. Smak til med salt og pepper og evt. litt mere sennep. Vend inn poteter og epler og la potetsalaten trekke i kjøleskapet en stund før servering.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar