torsdag 25. juni 2009

Glutenfritt grilltilbehør

Har de siste dagene hatt besøk av en glutenallergiker og det krever litt overveielser om hva som kan spises, ikke minst fordi det er gluten i de merkeligste produkter - som f.eks. i marinader. Derfor laget jeg en marinade fra bunnen og en deilig, fettfattig potetsalat med kvarg.

Marinade:

1/2 dl olivenolje eller rapsolje
1/2 dl rødvin
2-4 ss honning
2 ss ketchup
1-2 ts sennep
1 ts tørkede chiliflaker
1 ts sukker
Salt og pepper

Rør alle ingrediensene grundig sammen i en skål og pensle det på kjøttet. La det gjerne trekke litt før du griller.

Potetsalat til fire personer:

6 kokte, kalde poteter
2 epler
3 dl kvarg eller fromage frais
1/2 dl melk
1-2 ss sennep
1 ts sukker
Salt og pepper

Del poteter og epler i mindre biter. Bland sammen kvarg, melk, sennep og sukker i en stor skål. Smak til med salt og pepper og evt. litt mere sennep. Vend inn poteter og epler og la potetsalaten trekke i kjøleskapet en stund før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar