torsdag 23. juli 2009

Ovnesbakte grønnsaker med svineindrefilet

Egentlig en høstrett, men vi hadde besøk av noen som jeg trodde ville sette pris på litt tradisonell mat, så da ble det sånn. Planen var også at kjøttet skulle være indrefilet av kalv, men det fant jeg ikke, så da ble det svinekjøtt i stedet. Det fungerte fint, selv om kalv eller evt. okse nok ville ha vært bedre til de litt kraftige rotfruktene.

Til fire personer:

1600 g rotfrukter (jeg brukte gulerøtter, sellerirot, rødbeter, søtpoteter og rødløk)
12 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
Rosmarin
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Skrell rotfruktene og del dem i mindre biter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Bland rotfrukter og hvitløk med olje, salt, pepper og rosmarin og fordel i en ildfast form. Stek rotfruktene i ca. 40 minutter. Imens rotfruktene steker, tilbereder du kjøttet og saucen:

600 g svineindrefilet
Salt og pepper

2 skalotteløk
1 stor rød paprika
1 ss rødvinseddik eller balsamicoeddik
2 dl grønnsaksfond
100 g friskost (f.eks. Philadelphia Light)
Salt og pepper

Fjern sener og evt. fett fra kjøttet. Dupp det tørt og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i en tørr, varm panne. Stek kjøttet ferdig sammen med rotfruktene i ovnen til det har en kjernetemperatur på 65-70 grader eller i ca. 15 minutter. Hakk skalottløken fint og del paprikaen i mindre biter. Damp grønnsakene i eddiken til den er fordampet og tilsett deretter fonden. La det koke til paprikaen er helt mør. Blend saucen med osten og smak til med salt og pepper. Ta kjøttet ut av ovene og la det hvile tildekket i noen minutter. Skjær det deretter i skiver og server med rotfrukter og sauce.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar