torsdag 27. august 2009

Ost- og spinatgratinert laks

En av grunnene til at jeg startet denne bloggen, var for å "tvinge" meg selv til å lage ny mat. Som de fleste andre hadde jeg tidligere en åtte-ti retter som jeg laget om og om igjen, med noen variasjoner. Å fortsette på den måten ville ha gjort Epicureatricen ganske kjedelig, så nå ikke bare leser jeg kokebøker og matblader og tenker at det og det (og det!) ser godt ut, men jeg lager det faktisk også... Det har vært en kulinarisk "eye-opener", ikke minst i forhold til fisk, hvor jeg tidligere i enda større grad har holdt meg til noen helt få, trofaste oppskrifter. Ost- og spinatgratinert laks fra Wenches Raske Retter av Wenche Andersen, er et eksempel på en ny rett som overrasket svært positivt.

Til to personer:

2 laksefileter
100 g babyspinat
0,5 dl revet ost
1 eggeplomme
1 ss creme fraiche eller rømme

Servers med ovnsbakte poteter og dampet broccoli.

Varm ovnen til 180 grader og legg laksen i en smurt ildfast form. Vask spinaten og forvell den i kokende vann til den faller sammen. Skyll spinaten godt under rennende kaldt vann og trykk den fri for væske. Bland sammen ost, egg og creme fraiche. Fordel spinaten og osteblandingen over laksen og stek fisken i seks til åtte minutter, eller til den er gjennomstekt. Bruk deretter grillen i ca. et minutt for å få en gylden, sprø overflate. Server straks med poteter og broccoli.

2 kommentarer:

  1. Det der hørtes godt ut. Er alt for dårleg på å lage fisk. Har akkurat kjøpt meg torsk, men har ikkje spennede ting i kjøleskapet. Så da blir det nok kvitsaus...

    SvarSlett
  2. Torsk og hvit saus er jo heller ikke så dårlig... :-)

    SvarSlett