tirsdag 11. august 2009

Pai med bønner og spinat

Denne retten heter egentlig "Lentil & spinach en croute" og en croute betyr noe som er innbakt i deig. Det syntes jeg ble alt for avansert, så jeg oversatte det enkelt og greit til pai, da det jo er et fyll i en deig. I tillegg skulle man altså bruke linser, men det fant jeg ikke, så derfor ble linser erstattet med en blanding av tre forskjellige bønner. Dermed - pai med bønner og spinat eller "Beans & spinach en croute", alt ettersom hvor fancy du vil være.

Middag til to + lunch til to dagen etter:

1 ss olje
200 g champignoner
120 g spinat
150 g grillede paprika på glass, uten lake
800 g hermetiske bønner, uten lake
2 ts karrypulver
2 ss mangochutney + ekstra til servering
450 g frossen butterdeig
60 g revet ost
Salt og pepper

Egg til pensling
Nyrevet parmesanost

Serveres med grønn salat og gresk yoghurt.

Tin butterdeigen og kjevl ut til du har et rektangel på ca. 40cm x 30cm. Del champignoner og paprika i skiver og skyll spinat og bønner. Varm oljen i en panne på mellom varme, stek champignonene i et minutt og tilsett spinat, paprika, bønner, karry og chutney. Rør grundig til spinaten har skrumpet inn og smak til med salt og pepper. Sett fyllet til side og la det kjøle helt av. Varm ovnen til 180 grader. Fordel halvparten av fyllet oppå butterdeigen, strø over osten og ha resten av fyllet oppå. Pensle kantene av deigen med vann og lukk deigen over så fyllet er skjult. Trykk sammen kantene, dekk en bakeplate med bakepapir og legg rullen på platen med sømmen ned. Pensle med egg og riv litt parmesan over. Bak paien i 30 minutter eller til den er gylden. Del i skiver og server med salat, yoghurt og chutney.

Hvis du skal lage middag til en vegetarianer-gjest, så er dette slett ikke et dårlig valg og da foreslår jeg at du stolt serverer det som "Bean and spinach en croute"! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar