fredag 14. august 2009

Pasta med kantareller

På samme måte som at rabarbra og asparges er typisk vår- og tidlig-sommermat, så er kantareller klassisk sensommer. Og så smaker det fantastisk, enten helt enkelt stek og på brød eller, som her, i en pastasauce. Har du muligheten, så ta deg en tur ut i skogen og se om du kan finne noen og ellers kan kantareller også kjøpes i butikken akkurat nå.

Til to personer:

1 pakke bacon
1 ts tørket salvie eller 2 ss frisk, hakket salvie
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
200 g kantareller
4 ss mascarpone
Salt og pepper
250 g tagliatelle

Rens og del kantarellene i mindre biter. Forvel dem på en varm, tørr panne til all vesken har fordampet og sett til side. Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løk og hvitløk fint og del baconen i biter. Varm en tørr panne på mellom varme og stek bacon og løk til baconen er gylden. Tilsett hvitløk og salvie og stek videre i ca. et minutt. Rør inn kantareller samt mascarpone og smak til med salt og pepper. Hell vannet av pastaen og vend den med saucen. Server straks, evt. med en grønn salat.

2 kommentarer:

  1. Åå det ser snadder ut! Gud det er så deilig med kantareller.. har en to litersboks stående på benken her.. Kanskje jeg skal prøve noe slikt?

    SvarSlett
  2. Det var kjempegodt, også. Du er heldig som har masse kantareller. Kanskje du skulle bruke noen av dem på risottoen også?

    SvarSlett