mandag 24. august 2009

Risotto med kantareller, ruccola og pinjekjerner

Mere kantareller! Hadde håpet jeg ville finne masse kantareller på ferien min, men resultatet ble heller magert. Derfor er det bra at man også kan kjøpe dem...En dag jeg var ute og syklet i København, kom jeg forbi en cafe som reklamerte med risotto med kantareller, ruccola og spinat. Det syntes jeg hørtes så godt ut at jeg bestemte med for å lage min egen variant.

Til fire til seks personer:

Grunnrisotto*
400 g kantareller
200 g ruccola
4 ss pinjekjerner
Salt og pepper

Rens og del kantarellene i mindre biter. Forvel dem på en varm, tørr panne til all vesken har fordampet og sett til side. Skyll ruccolaen og rist pinjekjernene på en panne. Lag risotto som beskrevet her. Når risottoen er helt ferdig, skrur du av varmen og rører inn kantareller, ruccola og parmesan. Smak til med salt og pepper og la risottoen hvile i noen minutter. Server pyntet med noen ruccolablader og pinjekjernene.

*Istede for å lage risotto helt fra bunnen, så brukte jeg en mix fra Superbra. Syntes ikke den ble helt så god som når jeg lager den selv (litt for salt), men til gjengjeld er det en fin emballage med masse morsome historier. Og det teller jo også for noe...

2 kommentarer:

  1. Denne ser kjempedeilig ut! Skal notere, og kanskje prøve med noen av de som ligge ri fryseboksen. Har også testa risottoposene, og ble veldig betatt av de fine posene. Jeg liker konseptet godt. Og likte igrunnen den jeg hadde jeg.. den var med steinsopp.

    SvarSlett
  2. Det var den med steinsopp jeg også brukte og den var slett ikke dårlig. Men posen var finere! ;-)

    SvarSlett