mandag 12. juli 2010

Jordbærpai med marsipan

Samme dag som vi hadde besøk av noen venner til grilling og pesto-bruchetta, hadde jeg også lyst til å lage en jordbærpai. I Danmark innebærer dette både marsipanmasse og kakekrem og det syntes jeg ble for tungt. Derfor eksprimentere jeg meg litt frem:

Jeg laget denne paideigen, men erstattet sukkeret med 200 gram revet marsipan. Paibunnen bakte jeg i ovnen ved 200 grader i 15 minutter og mens den fortsatt var varm, smurte jeg den med 50 gram smeltet mørk sjokolade. Jeg lot paien kjøle helt av, delte jordbær i biter og fylte dem i og serverte det hele med vaniljeis til.

2 kommentarer:

  1. Å så bra! Har marsipan liggende fra påske, som jeg har lurt veldig på hvordan jeg skal få brukt opp. Perfekt til pai midt i jordbærsesongen :-) Tusen takk for oppskrift!

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig. Håper kaken blir vellykket.

    SvarSlett