Mere
"sunn" baking - denne gangen en rabarbrapai med en deig laget med kvarg. Vi var invitert på middag hos noen venner og jeg laget paien hjemmfra, for så å bake den hos dem når vi var klar for dessert. Denne paien bør nemlig helst være varm når den spises.
Til en paiform, 24 cm i diameter:
3 dl hvetemel1 dl kvarg eller fromage frais50 g smør1 ss vann1-2 ts sukker500 g rabarbra1 dl sukker1 ss potetmel1 ts vaniljesukkerEgg til penslingServeres med is, creme fraiche eller kvarg rørt med litt melis og vaniljesukker.Varm ovnen til 220 grader. Ha ingrediensene til deigen i en food processor og kjør til alt er samlet. La enten deigen hvile i kjøleskapet en stund før du kjevler den ut eller trykk den ut i formen med hendene. Rester av deigen kan brukes til å lage "gitterlokk". Skyll og rens rabarbraen og del i mindre biter. Bland sammen sukker, vaniljesukker og potetmel. Fordel litt av rabarbraen oppå deigen og dryss over sukkerblandingen. Fortsett til både rabarbra og sukker er brukt opp. Lag "gitterlokk" av deigstrimler, pensle med egg og bak i ca. 30 minutter.
Forskjellige typer bær kan også brukes i denne oppskriften. Epler kan også brukes og da kan potetmelet utelates og du kan med fordel ha på litt kanel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar