lørdag 4. juli 2009

Muffins med blåbær og pasjonsfrukt

Deilige og litt anderledes muffins som knaser morsomt når du spiser dem pga. pasjonsfrukten. De passer perfekt til frokost eller brunch med en caffe latte, eller kanskje mere en is-latte i disse varme dagene, til. Hvis du skal lage dem om morgenen, kan du med fordel måle opp de forskjellige ingrediensene kvelden i forveien, så det går så raskt som mulig.

Til 12 muffins:

4,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2,5 dl sukker
1 ts kanel
2,5 dl kvark eller creme fraiche
60 g mykt smør
2 ts revet sitronskall
1 egg
0,75 dl pasjonsfruktkjøtt
2,5 dl blåbær

Hell mel, bakepulver, sukker og kanel i en skål og rør rundt. Bland samme kvark eller creme fraiche, smør, sitronskall, egg og pasjonsfrukt i en kanne. Hell blandingen over i det tørre og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Ikke rør for mye! Fyll røren i 12 muffinsformer (ideelt papirsformer som står oppi metallmuffinsformer) og drys blåbærene over. Bak i ca. 20 minutter eller til de er gjennombakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar