fredag 10. juli 2009

Biscotti

Hvis du ikke har sommerferie - eller hvis du har sommerferie og det regner - og du synes du fortjener noe godt å kose deg med, så er disse italienske småkakene saken. Selve bakingen går veldig raskt, selv om de skal være en stund i ovnen og de holder seg lenge i en lufttett boks, klar til å bli nydt sammen med og dyppe i, en kopp kaffe eller te. Og den dyppingen kan være ganske nødvendig, da biscotti'ene er veldig sprø.

Til ca. 30 biscotti'er:

450 g hvetemel
300 g sukker
1 ss bakepulver
1 eggeplomme
4 egg
100 g grovthakket mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold
150 g grovthakkede mandler

Varm ovnen til 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen og tilsett evt. mere mel hvis deigen ikke er fast nok til å rulle. Rull deigen til pølser på ca. seks cm. i diameteter i bakeplatens lengde. Dekk bakeplaten med bakepapir, legg pølsene oppå og trykk dem litt flate. Sørg for at det er god plass mellom pølsene. Bak dem gyldne midt i ovenen i ca. 40 minutter. Skru ovnen ned til 150 grader, la kakene kjøle litt av og del dem deretter i 1,5 cm brede skiver med en brødkniv. Legg kakene med snittsiden opp og bak videre i 20 til 30 minutter eller til de er gyldne. Pass på at de ikke blir for mørke. Avkjøl biscotti'ene på en rist - de blir sprø når de blir kalde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar