Couscous er en ingrediens jeg først for nylig har begynt å bruke. Det har en litt anderledes konsistens, men nå synes jeg det er veldig godt. Denne varianten med plummer, rosiner og kanel smaker nesten helt dessert-aktig, men passer bra til kyllingen for det. Pass på at du ikke heller for mye væske over couscous'en, da blir den alt for bløt. Couscous, som pasta, skal være al dente.
Til to personer:
1,8 - 2 dl kyllingfond
1/2 ts kanel
150 g couscous
2 kyllingfilleter
Krydder (jeg brukte paprikakrydder)
Salt og pepper
35 g rosiner
250 g cherrytomater
3 faste, modne plommer
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss finthakket, frisk bredbladet persille
Varm ovnen til 200 grader, krydre kyllingen med krydder, salt og pepper og stek i ovenen til den er gjennomstekt (ca. 15 minutter). Ha fond, kanel og 1/2 ts salt i en liten gryte. Kok opp, tilsett couscous, rør rundt en gang og slukk for varmen. Sett på lokket og sett til side. Del cherrytomatene i to og plommene i tynne skiver. Rør couscousen luftig med en gaffel og tilsett tomater, plummer, rosiner, persille og extra virgin olivenolje. Smak til med salt og pepper og server sammen med kyllingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar