onsdag 8. juli 2009

Red curry med kylling og cherrytomater

Siden vi snart drar på ferie og dermed med fordel kan tømme litt ut av kjøleskap og fryser før vi reiser, ble denne woken laget ut fra prinsippet om å ta hva man har. På den måten fikk jeg bruk opp både en rest curry paste, litt nedfrosset kokosmelk, resten av risen fra en åpen pakke, en halvvissen basilikum og litt forskjellig grønt. Og så ble resultatet til og med veldig godt.

Til to personer:

2 ts olje
2 kyllingfilleter
1 løk
2 ts rød curry paste
2 dl light kokosmelk
1 dl grønnsaksfond
250 g cherrytomater
1 squash
1 håndfull frisk basilikum
Østerssauce, sitronsaft og brunt sukker til å smake til med.

Serveres med ris.

Tilbered risen etter anvisningen på pakken. Hakk løk fint, del kylling og squash i mindre biter og tomatene i to. Varm 1 ts olje i en panne eller wok på høy varme og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Ta av kyllingen og varm resten av oljen. Stek løken i noen minutter og tilsett deretter curry paste. Stek og rør rundt i et minutts tid og tilsett deretter kokosmelk og fond. La det koke opp og tilsett først squash og så tomater. La det småkoke i et par minutter og smak til med østerssauce, sitronsaft og sukker. Tilsett kyllingen, varm igjennom og rør basilikum inn rett før servering. Servers straks med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar