tirsdag 21. juli 2009

Spaghetti med kjøttboller

Etter en uke på ferie med masse god mat, er det noe veldig bra over å være tilbake i eget kjøkken og lage litt mat selv. Når råvarene måtte handles i et søndagsåpent supermarked, så var mulighetene litt begrenset, men med kjøttdeig, bokstomater, frisk basilikum og spaghetti ble det ihvertfall til denne pastaretten:

Til to personer:

250 g hakket oksekjøtt
1 egg
2 ss brødkrummer
2 ss finhakket løk
1 ss finhakket grønn paprika
1/4 ts tørket oregano
Evt. litt nyrevet parmesan
Salt og pepper
2 ss olje til steking

Tomatsauce

250 spaghetti

Lag tomatsaucen som beskrevt her, men utelat spinaten. Rør kjøttet seig med salt i en stor skål og rør deretter inn de andre ingrediensene. Form farsen til små, runde kjøttboller og la dem gjerne stå kjølig i ti minutter før du steker dem. Varm oljen i en panne på mellom varme og stek kjøttbollene til de er gyldne. La dem deretter trekke i tomatsaucen i fem til seks minutter. Imens koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Server straks pastaen er ferdig - gjerne med litt nyrevet parmesan over.

Du kan med fordel lage en stor porsjon kjøttboller og sauce, og fryse ned i mindre porsjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar