lørdag 25. juli 2009

"Deconstructed" pesto

Ideen med denne pastaretten er at du blander alle ingrediensene som man bruker til pesto med pastaen sammen med litt sitron, istedet for å blende dem. Altså er det en dekonstruert pesto. Hvorfor høres sånne ting bare bedre ut på engelsk...?

Til to personer:

250 g tagliatelle
3 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
35 g pinjekjerner
25 g nyrevet parmesanost
Finrevet skall av en sitron
Saft fra en halv sitron
En håndfull basilikumblader
Salt og pepper

Parmesanflaker til servering
Grønn salat som tilbehør

Kok pastaen som beskrevet på pakken. Del hvitløkene i tynne skiver. Varm oljen i en panne på lav varme og stek pinjekjernene forsiktig til de begynner å bli gyldne. Tilsett hvitløk og stek videre i ca et minutt. Sett pannen til side. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av det. Bland pastaen med hvitløk og pinjekjerner og tilsett 3 spiseskjeer pastavann, parmesan, sitronskall og -saft og pepper. Smak til med mere salt og pepper, hvis nødvendig. Rør inn basilikum rett før servering og pynt med parmesanflaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar