torsdag 9. juli 2009

Kammuslinger på ruccola med valnøtter

En lett og frisk salat med deilige (synes jeg, ihvertfall) kammuslinger. Som tilbehør bakte jeg dette brødet, bare at jeg erstattet det lyse durummelet med fullkornsdurummel. Resultatet ble naturlig nok litt anderledes, men slett ikke dårlig.

Til to personer:

150 g kammuslinger
Olje
150 g ruccola
50 g valnøtter
1 ss extra virgin olivenolje
1-2 ss sitronsaft
Salt og pepper

Tørk kammuslingene med tørkerull, pensle med olje og krydre med salt og pepper. Skyl ruccolaen og la den dryppe godt av. Rist nøttene på en tør panne. Vend salaten med extra virgin olivenolje og sitronsaft og krydre med salt og pepper. Anrett salaten i to høye bunker på to tallerkner. Varm en stekepanne på høy varme og stek kammuslingene i et minutt på hver side. Fordel kammuslingene oppå salaten med nøttene rundt og server straks med brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar