søndag 16. januar 2011

Gnocchi med cherrytomater, broccoli og panchetta

matlagningskurset mitt lærte jeg at de beste tomatene man kan få er dem på boks (i hvert fall nå om vinteren) og underviseren anbefalte å bruke cherrytomater på boks i de flester retter som inneholder tomater. Og så sa han at man skulle helle av tomatjuicen som tomatene ligger i. Så det har jeg gjort her.

Til to til tre personer:

1 broccoli
60 g panchetta

2 ss olivenolje

Tørkede chiliflaker

1 boks cherrytomater uten tomatjuice

1 bundt vårløk

2 hvitløksfedd

1 pakke frisk gnocchi

Salt og pepper


Nyrevet parmesan til servering

Del broccolien i små buketter og panchettaen og vårløken i tynne stimler. Hakk hvitløk fint. Kok broccolien til den er akkurat mør og fisk dem opp av gryten. Ikke hell ut vannet. Press vann ut av broccolien med baksiden av en skje og hakk dem grovt. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og tilsett panchetta og chiliflaker etter smak. Stek til panchettaen blir sprø - ca. tre minutter. Tilsett tomater og vårløk og stek videre til tomatene begynner å sprekke. Ha broccolien i saucen og hold varm mens du koker gnoccien i broccolivannet. Følg anvisningen på pakken. Hell vannet av gnocchien, men ta vare på litt av det. Ha gnocchien i saucen og tilsett evt. litt vann for å få en riktig konsistens. Smak til med salt og pepper og server pyntet med nyrevet parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar