mandag 17. januar 2011

Kremet pasta med rosenkål

Rosenkål er ikke særlig langt oppe på mine favoritt-grønnsaksliste, til tross for alle dens sunne og gode kvaliteter. Men i og med at rosenkål er en av de relativt få grønnsakene som er i sesong akkurat nå, så har jeg prøvd med på noen forskjellige oppskrifter. Her kommer en med pasta, chili og fløte, som absolutt kan anbefales. Oppskriften er fra Tara.

Til to personer:

250 - 300 g rosenkål
1/2 rød chili uten frø

1-2 hvitløksfedd

2-3 ss olivenolje

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

1/2 -1 dl nyrevet parmesan + ekstra til servering

Salt og pepper

250 g fullkornsspaghetti


Del rosenkålen i to og fjern stokken. Skjær deretter i skiver. Hakk hvitløk og chili fint. Varm oljen i en stor panne på mellom varme og stek rosenkål, chili og hvitløk i ca. fem minutter mens du rører grundig. Hell i vinen, la den koke litt inn og tilsett så fløten. La saucen småkoke i fem minutter til og smak til med salt og pepper. Kok pastaen som beskrevet på pakken, hell av vannet, men ta vare på litt av det. Ha pastaen i pannen og vend grundig rundt. Tilsett litt kokevann hvis saucen er for tørr. Server pyntet med nyrevet parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar