fredag 25. mars 2011

Butterdeigspakker med chorizo, purre og potet

Disse pakkene vinner nok neppe noen sunnhetspris, men jeg har personlig en liten svakhet for butterdeig og hvis ikke det blir for ofte klarer jeg nok det også. Men lag gjerne en salat til da...

Til fire pakker (to til middag og til matpakken):

250 g poteter
150 g chorizo
1 stor purre
Frisk eller tørket timian
500 g butterdeig
Salt og pepper

Melk til pensling

Varm ovnen til 180 grader (eller litt varmere hvis du ikke har en varmluftsovn). Del potetene i biter og kok dem al dente i saltet vann. Hell av vannet og ha dem i en skål. Del chorizo og purre i skiver. Ha chorizoen i en tørr varm panne og sprøstek den. La chorizo-bitene dryppe av litt på en tallerken dekket med kjøkkenrull før du har dem i skålen sammen med potetene. Fjern det meste av oljen fra pannen og stek purre og timian på lav varme i ti minutter. Ha purrebitene i skålen, rør rundt og smak til med salt og pepper. Mens fyllet kjøler litt av, kjevler du butterdeigen ut til fire sirkler som er ca. ti cm i diameter. Legg en fjerdedel av fyllet på den ene halvdelen av sirkelen. Pensle kanten med litt vann og klem buttedeigen sammen rundt fyllet. Legg pakkene på en bakeplate dekket med bakepapir, pensle med melk og stek dem gyldne. Det tar 15 til 20 minutter.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Vänlig hälsning,

  Senka
  senka@alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 2. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

  SvarSlett