tirsdag 8. mars 2011

Pizza med and og potet


Jeg fant denne oppskriften i det svenske matbladet Allt om Mat. Min bedre halvdel moret seg stort over at det svenske ordet for and er anka og mente at det riktige navnet på pizzaen burde være Kalle Anka pizza. Denne pizzaen krevet litt jobb, men er vel verd strevet.

Til to til tre personer:

Pizzabunn
2 andebryst

2 kokte poteter
1 løk
4 ss creme fraich

1 dl nyrevet parmesan

Olivenolje

Rosmarin
Flaksalt og pepper


Lag pizzadeigen og sett den til heving mens du tilbereder fyllet. Varm ovnen til 125 grader. Riss skinnet på andebrystene og krydre med flasksalt og pepper. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald stekepanne og stek det på middelvarme i fem minutter. Snu rund og stek videre i 30 sekunder. Ha andebrystene i en ildfast form og stek videre i ovnen til et steketermometer viser en kjernetempratur på 60 grader. Det tar ca. 45 minutter. La andebrystene kjøle av og varm ovnen til 225 grader. Skjær and, potet og løk i tynne skiver. Elt pizzadeigen godt og form den til to tynne bunner. Legg bunnene på en bakeplate penslet med olje. Dekk bunnene med creme fraiche og revet parmesan og drypp over olivenolje. Fordel potet, løk og and over og krydre med rosmarin, flaksalt og pepper. Bak pizzaene høyt oppe i ovnen i åtte til 12 minutter, eller til bunnene er sprø og gyldne. Server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar