Synes karse er sånn litt retro-cool og forbinder det mest med noe vi dyrket i eggeskall på barneskolen. Har ihvertfall ikke spiste det på mange år, men her brukes det som krydder i bønnesalaten og med god effekt, synes jeg.
Til to personer:
1 ss hvitvinseddik
1 lite hvitløksfedd
En liten klype sukker
1 ts sennep (glutenfri)
2 ss extra virgin olivenolje
1 boks blandede bønner
1/2 rødløk 2 tomater
En håndfull karse
2 biffer
Salt og pepper
Olje
Hakk rødløken fint og del tomaten i biter. Krydre biffene med salt og pepper. Skyll bønnene grundig. Visp sammen eddik, presset hvitløk, sukker, sennep og olivenolje i en liten gryte og tilsett bønnene. Varm opp i et minutts tid, hell over i en salatskål sammen med rødløk og tomater og smak til med salt og pepper. Varm litt olje i panne på høy varme og stek biffene til de er som du liker dem. Vend karsen inn i bønneslaten og server til biffene.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar