Delicious kaller denne oppskriften "Scandinavian-style", men jeg vil nå si at den først og fremst er svensk-innspirert. Uansett, så smakte det kjempegodt og var veldig lett og lage.
Til fire personer:
6 rødbeter
2 ss olje
2 ts fennikelfrø
Salt og pepperVarm ovnen til 180 grader. Skrell rødbetene, del dem i biter og ha dem i en ildfast form. Drypp over olje og krydre med fennikel, salt og pepper. Stek i ovnen i 20 til 25 minutter. Imens lager du kjøttbollene:
1/2 løk
500 g hakket svinekjøtt
50 g brødsmuler
2 ss melk
Revet skall fra en sitron
2 ss finthakket dill
Salt og pepper
Olje
1,5 dl creme fraiche eller rømme
Finthakket dillHakk løken fint. Rør kjøttet seigt med salt og tilsett resten av ingrediensene. Rør til du har en jevn fars og tilsett evt. litt mer melk om nødvendig. Ta formen med rødbeter ut av ovnen, rør grundig og fordel kjøttbollene oppå rødbetene. Drypp over litt olje og stek videre i 25 til 30 minutter eller til kjøttbollene er gjennomstekt. Vend rødbetene med rømme, dryss over dill og server. Du kan ha brød eller poteter til, men jeg spiste retten bare sånn som dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar