onsdag 29. september 2010

Pad thai med tigerreker

Har laget pad thai en gang før. Her kommer en versjon med fullkornsnudler, tigerreker og cashewnøtter.

Til to personer:

150 g flate fullkornsnudler
1 ss fish sauce
2 ss soya sauce

4 ss limejuice
2 ts brunt sukker
3-4 ss olje
175 g tigerreker
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1-2 ts chiliflaker
2 egg
40 g ristede, usaltede cashewnøtter
150 g bønnespirer
2 vårløk
1 håndfull friskhakket asiatisk basilikum

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Bland fish sauce og soya sauce med limejuice og sukker i en liten skål. Skrell rekene og fjern tarmen. Hakk løk og hvitløk fint, del vårløken i tynne skiver og champignon i biter og grovhakk cashewnøttene. Varm litt av oljen i en wok på høy varme og tilsett rekene. Stek i et til to minutter og ta rekene av varmen. Tilsett litt mer olje, ha i løk og chilli og stek videre i et par minutter. Ha i sopp, stek videre og tilsett så i hvitløk.Rør inn nudlene og bland godt. Skyv det hele til den ene siden av woken, tilsett litt mer olje og deretter eggene. Stek eggene som en slags omelett og del i mindre biter. Bland eggene med resten av retten og tilsett limejuice-blandingen mens du rører grundig. Tilsett bønnespirene og halvdelen av nøttene og smak til med mere soya sauce, fish sauce eller sukker. Server straks pyntet med resten av cashewnøtter, tigerrekene, vårløk basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar