søndag 26. september 2010

Pizza med cherrytomater, fiken og bacon

Det er sesong for fikner akkurat nå og det betyr at de finnes de aller fleste steder - inkludert i mitt discount-supermarked. Hvis du tror at fikner mest er til dessert, så synes jeg du skal prøve denne pizzaen. De søtlige fiknene passer godt til den salte baconen og resultatet ble en rustikk, høstlig pizza.

Til to til tre personer:

Bunn
250 g cherrytomater

3 tomater
3 fikner
1 pakke god bacon i skiver

Revet mozzarella

Ektra virgin olivenolje

Pepper


Lag bunnen som beskrevet her, kjevl den tynt ut og legg den på en smurt bakeplate. Varm oven til 225 grader. Del cherrytomatene i skiver og dekk bunnen med dem. Dryss over halvdelen av osten. Del fiknene i båter, tomater i skiver og legg dem og bacon på pizzaen. Dryss over resten av osten og drypp over litt olivenolje. Bak høyt oppe i ovnen i åtte til 12 minutter, eller til bunden er sprø og osten gylden. Kvern over litt pepper og server straks.

1 kommentar: