fredag 24. september 2010

Thai burger med agurk-relish og søtpotet-fries

Disse burgerne ble kjempegode og saftige, så selv om det virket litt omstendelig å første steke dem på pannen og så i ovnen, så ga det veldig godt resultat.

Til to personer (og en ekstra burger):

2 kyllingfileter
En håndfull friske brødsmuler

Hvetemel

1 egg, lettpisket
1 rød chili uten frød

1 rødløk

2 cm frisk ingefær
Revet skall og saft fra en lime

3 ss soyasauce

1 ss fishsauce

2 ss friskhakket koriander + ekstra til servering

1/2 agurk

1/2 ts sukker
2 søtpoteter

Salt

Olje


Varm ovnen til 180 grader. Del søtpotene i båter og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Drypp over olje og krydre med salt. La søtpotetene steke i 10 minutter, mens du lager burgerne. Ha kyllingen i en food processor og kjør til det er nesten jevnt. Tilsett løk og ingefær i biter og halvdelen av chilien. Kjør til du har en jevn fars. Ha farsen i en skål og tilsett skallet fra hele limen, saften fra halve, koriander, to spiseskjeer soyasauce, fishsauce og brødsmuler. Rør sammen og ha i mel og egg til du har en passe konsistens. Form til burgere, varm en panne på mellom varme og stek burgerne i olje i to minutter på hver side. Legg burgerne på bakeplaten sammen med fries'ene og stek videre i ti minutter. Skrell agurken og del den i biter. Bland sammen resten av soyasaucen, limesaften, sukker og 1/3 finthakket chili og vend inn argurkbitene. Server burgerne med agurk-relish og søtpotet-fries med litt hakket koriander over.

2 kommentarer:

  1. Åhh dette ser rett å slett nydelig ut:)
    Jeg hadde tenkt på hjemmelage hamburgere idag, så dette blir middagen idag, takk for oppskriften:)

    Ha en fin helg:)

    SvarSlett