Disse burgerne ble kjempegode og saftige, så selv om det virket litt omstendelig å første steke dem på pannen og så i ovnen, så ga det veldig godt resultat.
Til to personer (og en ekstra burger):
2 kyllingfileter
En håndfull friske brødsmuler
Hvetemel
1 egg, lettpisket
1 rød chili uten frød
1 rødløk
2 cm frisk ingefær
Revet skall og saft fra en lime
3 ss soyasauce
1 ss fishsauce
2 ss friskhakket koriander + ekstra til servering
1/2 agurk
1/2 ts sukker
2 søtpoteter
Salt
Olje
Varm ovnen til 180 grader. Del søtpotene i båter og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Drypp over olje og krydre med salt. La søtpotetene steke i 10 minutter, mens du lager burgerne. Ha kyllingen i en food processor og kjør til det er nesten jevnt. Tilsett løk og ingefær i biter og halvdelen av chilien. Kjør til du har en jevn fars. Ha farsen i en skål og tilsett skallet fra hele limen, saften fra halve, koriander, to spiseskjeer soyasauce, fishsauce og brødsmuler. Rør sammen og ha i mel og egg til du har en passe konsistens. Form til burgere, varm en panne på mellom varme og stek burgerne i olje i to minutter på hver side. Legg burgerne på bakeplaten sammen med fries'ene og stek videre i ti minutter. Skrell agurken og del den i biter. Bland sammen resten av soyasaucen, limesaften, sukker og 1/3 finthakket chili og vend inn argurkbitene. Server burgerne med agurk-relish og søtpotet-fries med litt hakket koriander over.
Her.
for ett år siden
Åhh dette ser rett å slett nydelig ut:)
SvarSlettJeg hadde tenkt på hjemmelage hamburgere idag, så dette blir middagen idag, takk for oppskriften:)
Ha en fin helg:)
Jeg håper det ble vellykket.
SvarSlett