Til seks personer (lag gjerne en stor porsjon og frys litt ned):
600 g oksekjøtt i biter
2 ss hvetemel
2 ss olje
2 rødløk
2 hvitløksfedd
2 ss tomatpuré
1,5 dl rødvin
250 g gresskar
2 røde paprika
En håndfull friske timianblader + ekstra til servering
1 ss balsamico
En god dæsj Worcestershire sauce
5 dl oksefond
Salt og pepper
Hakk løk og hvitløk. Skrell gresskaret, fjern kjernene og del det og paprikaen i biter. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og stek løk og hvitløk i fem minutter. Rør inn tomatpuré og hvetemel, stek videre i to minutte og tilsett deretter rødvin. La vinen koke litt inn før du tilsetter fond, balsamico, Worchestershire sauce og timian. Kok opp, tilsett kjøttet og la gryten småkoke i 20 til 30 minutter før du tilsetter paprika og gresskar. La det hele småkoke til grønnsaker og kjøtt er mørt. Smak til med salt, pepper og evt. litt mere balsamico. Server med brune ris og pyntet med timian.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar